Recenzija ~ Sve što sam željela Lori Nelson Spielman

Broj stranica: 356
Jezik: Hrvatski
Jezik originala: Engleski
Datum izdanja: 05.03.2016
Godina izdanja: 2016
Uvez: Meka
ISBN/EAN: 9789533490137
Mjere proizvoda: 23 x 15 cm
Pravi Naziv: The Life List
Izdavač: Fokus Komunikacije D.O.O
Autor: Lori Nelson Spielman

Sve u svemu, život joj je bajka. To jest, sve dok joj ne premine voljena majka, ostavljajući za sobom oporuku u kojoj je naveden veliki uvjet: da bi dobila nasljedstvo, Brett najprije mora zaokružiti popis životnih ciljeva koje je zapisala još kao naivna četrnaestogodišnjakinja.

Duboko ojađena, Brett nikako ne shvaća smisao majčine odluke – njezini snovi iz djetinjstva ni izdaleka ne nalikuju ambicijama koje je pokreću s trideset četiri godine. Neki se čine i nemogućima.
Kako bi uopće mogla ostvariti odnos s ocem koji je umro prije sedam godina?
Drugi pak, kao Postati strašno dobra nastavnica, od nje će zahtijevati da iz temelja preokrene cijelu svoju budućnost. I dok Brett, u potrazi za tinejdžerskim snovima, nevoljko kreće na zbunjujuće putovanje, jedno joj postaje jasno.
Ponekad se najslađi darovi u životu nalaze na najneočekivanijim mjestima.

„Neodoljivo! Sve što volim i što tražim u ženskoj književnosti. Pametan, duhovit roman koji se čita bez daha.“ Susan Elizabeth Phillips„Divna, dirljiva priča koja nas podsjeća na to da život treba u potpunosti živjeti.“ Cecelia Ahern„Prvi roman Lori Nelson Spielman očarava.“ Kirkus Reviews


Prvi dio života, jedna od najbitnijih osoba na cijelome svijetu je mama. A onda se stvar malo okrene i ti sama postaneš ta osoba koju slijepo obožavaš cijeli svoj život te sama postaneš majka.


Za Brett, majčina smrt je kao smak svijeta, a kome i ne bi bila kada više nema osobe koju voliš svim srcem i koja ti toliko puno znači..? No nad njom i dalje budno prati njena majka u obliku popisa želja koje je Brett sama napisala kao tinejdžerica. Njena majka sada od nje traži da ostvari želje s toga popisa kako bi na kraju mogla doći do nasljedstva.Za Brett, koja prije toga nije morala brinuti o novcu, sada je suočena s činjenicom da mora pronaći posao, i to ne bilo kakav već biti učiteljica iako se sama sebi zaklela da više nikada neće nogom kročiti u učionicu. Zaljubiti se? To ne bi trebao biti problem pošto je već u vezi... ili možda je pošto je na popisu to da mora dobiti dijete, a njen sadašnji dečko ne želi djete. A ni psa koji je isto tako na popisu. No Brett je već dobro zakoračila u tridesete što znači da joj biološki sat otkucava kao tempirana bomba. Hoće li njen dečko pristati i pomoći joj u ostvarenju njenih snova? 
To morate saznati sami, a vjerujte mi nećete požaliti. Knjiga je prepuna ljubavi i one duboke povezanosti između majke i kćeri. Sama Brett se razvije u potpuno drugi lik kroz taj životni put za koji joj se na početku činilo da joj je majka nametnula, a onda shvatila da joj je to zapravo trebalo.
Za rijetko koju knjigu mogu reći da je lijepa, ali ova knjiga je baš to, lijepa. Pisana divnim i umirujućim stilom, bez nepotrebnih opisa i kompliciranja, pretvara ovu knjigu u suvremenu bajku.
Nadam se da će Fokus prevesti i Lorinu drugu knjigu, a ova je od mene zaslužila peticu :)
Lori Nelson Spielman, bivša logopedica i stručna školska savjetnica, trenutačno radi kao kućna nastavnica u jednom siromašnom školskom okrugu. Uživa u jedrenju, trčanju i čitanju, ali pisanje je njezina strast. Živi u Michiganu s mužem i vrlo razmaženom mačkom.

Primjedbe