Bez nade ~ Colleen Hoover 1. Hopeless #1 (Bez nade)
 2. The „Best First Kiss“ from Holder's POV #1.5
 3. Losing Hope #2
 4. Finding Cinderella #2.5 

BEZ NADE
Ocjena 5/5

Knjigu BEZ NADE prevela nam je Zrinka Budak u izdanju ALGORITMA (na njihovoj stranici možete naći besplatno prvo poglavlje).


Ova knjiga zainteresirala me tek nedavno iako je na engleskom izašla krajem 2012. godine. Kako radim u jednoj trgovini s knjigama naravno da mi je došla pod ruke dok sam zaprimala robu. Inače uvijek volim pročitati što piše na poleđini knjige. Ova me posebno zainteresirala i zbog lijepo dizajnirane naslovnice (da, padam na lijepe stvari posebno ako su naslovnice u pitanju iako se ne bi smjelo suditi knjigu po koricama). Čim sam pročitala što je pisalo, odmah mi je zaokupila pažnju i znala sam da je moram što prije pročitati. :)

Pa bio bi red da vam prvo napišem nešto o knjizi.


Sky je djevojka koju prati reputaciju lake cure. Oduvijek je školovana kod kuće i upiše se zadnju godinu srednje škole tek toliko radi nekog iskustva vannastavnih aktivnosti radi fakulteta. Voli svakodnevno trčati i bookworm je što mi je bilo izrazito drago. Njena majka je totalno protiv TVa, Interneta i mobitela pa ima vremena za čitanje.
Dean Holder nedavno se ponovno vratio u grad. Prati ga zao glas jer je gadno pretukao klinca prije godinu dana i čini se da nije nimalo dobar utjecaj.

Sky i Holder sasvim se slučajno jednog dana sretnu u trgovini. Sky je on neodoljivo privlačan, ali malo i čudan. Njega pak Sky jako podsjeća na nekoga iz njegove prošlosti. Ponovno se susreću kada Sky slučajno zastane ispred njegove kuće da se malo odmori od trčanja, a vidi slučajnosti, dolazi i Holder kojemu je hobi isto trčanje, naravno bez majice (da vam odmah sline krenu) i otprilike tu kreću sva događanja i cijela priča.


I dok je za Sky Holder zgodan dečko predivnog osmjeha i hrpa nevolje, za Holdera je Sky netko koga je možda već poznavao, a kada se njegove sumnje potvrde cijeli njihov svijet polako se počinje raspadati.

O, a da ne spominjem kako Holder ima fenomenalnu tetovažu riječi Hopeless na ruci.


Odlično napisana, u dijelovima vrlo duhovita, ovo je dirljiva priča o ljubavi, povjerenju, obitelji i istini koja umjesto olakšanja može užasno boljeti.
Knjigu svakako vrijedi pročitati i samo se mogu nadati da Algoritam neće stati nakon nje već izdati i njene nastavke. Čekati ću Interliber da ulovim neki popust kako bih nabavila svoj primjerak knjige, ovako sam ju čitala na svom ebook čitaču na engleskom jeziku :)Što se tiče nastavaka (ako čitate na EJ), mislim da vam je sasvim nepotrebno da čitate The „Best First Kiss“ from Holder's POV #1.5 jer se on nalazi u drugom nastavku Losing Hope #2 koji je praktički ista priča kao Bez nade (Hopeless) samo što kreće godinu dana ranije iz Holderove je perspektive.


Losing Hope #2
Ocjena 5/5


Losing Hope je isto toliko odlična kao i Hopeless i sviđa mi se što smo dobili pogled u Holderove misli i osjećaje. Jako je dobro napisana i sreća naša što događaji sa Sky nisu onoliko opisivani koliko u prvoj knjizi jer bi bilo potpuno nepotrebno. Naravno, još uvijek ima onih vrlo bitnih scena, no one su bačene u pozadinu cijele priče i do izražaja više dolazi način na koji Holder opisuje događaje i osjećaje svojoj sestri Les. Ova knjiga je isto toliko dirljiva i vrlo lijepo napisana.


Finding Cinderella #2.5
Ocjena4/5


Ova knjiga je dodatak na ostale dvije i ima otprilike 90 stranica u ebook izdanju. Pisana je iz perspektive Holderova najboljeg prijatelja Daniela.


Daniel je otkačen i lud pomalo, a za svakoga ima poseban nadimak koji ljudima daje po njihovoj osobnosti, a ne po imenu. Prije godinu dana Daniel je proveo jedan školski sat u mraku s njegovom 'Pepeljugom' kako ju je nazvao. Pošto ni jedno od njih nije nikada bilo zaljubljeno odlučili su se pretvarati da su jedan drugome najveća ljubav te su proveli sat dokazujući su tu ljubav. Nakon godine dana on još uvijek nije pronašao svoju 'Pepeljugu', a kako i bi kada su se složili da će sve ostati u mraku. Preko Sky upoznaje njenu najbolju prijateljicu Six koja se tek nedavno vratila iz Italije i tu započinje njihova avantura. Hoće li Daniel otkriti tko je bila njegova 'Pepeljuga', otkrijte sami.


Knjige se vrlo lako i brzo čitaju i ostaju zanimljive do zadnje stranice tako da preporučam svakome :)


Jeste li čitali knjige? Vaši dojmovi?Za sada se od vas pozdravljam do sljedećeg javljanja. Sutra s dragim putujem malo na sjever u toplice Sveti Martin na Muri pa me baš i neće biti da vam se javim, no svejedno, uživajte mi i ako možete bućnite se u kadi, lavoru, jezeru ili pak moru ako ste gdje blizu tog divnog plavetnila. Do tipkanja :)

Primjedbe

 1. obožavam prvi dio! znaš li možda je li izašao ili kada će izaći drugi dio kod nas?

  OdgovoriIzbriši
 2. Prvi dio knjige je savrsen..zanima me kada ce izaci drugi dio?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. samo se nadam da ce ove godine jer me jako znimaju ostali djelovi..svakako javite kad saznate da ce izac :)

   Izbriši
 3. Prvi dio je savrsen!
  Zanima me kada ce izaci drugi dio?

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar